Bu internet sitesinde yer alan tüm bilgiler web hosting hizmetleri konusunda @aktifbilisim personeli, müşterileri ve uğrayan Google gezginlerine yararlı olmak amacıyla hazırlanmıştır.Sunucu veya websiteniz burada anlatıldığı şekilde işlemiyor olabilir.Lütfen olası sorunlar yaşamamak için destek sistemimizden bilgi alınız.

Website Smtp Desteği

Bu yazıyı bilindik bazı scriptler için Smtp desteğinin nasıl entegre edileceğini anlatmak için ekledim.

Scriptinizin smtp desteği yada eklentisi yoksa iletişim formlarınız için Php SMTP Desteği adlı yazımda aktardığım şekilde smtp desteği ekleyebilirsiniz.

Örnek ayarlar resimlerde gösterildiği gibidir.Sunucu adresi ve bağlantı “Ssl/Tls” pozisyonu mail sunucunuzun yapısına göre farklılık gösterebilir.

Mail hesaplarınız web sitenizle aynı sunucudan çalışıyorsa, SMTP SERVER adresini “localhost” olarak tanımlamak POST işlemi sırasında bağlantı kurma süresini kısaltacağı için formalarınız daha hızlı çalışacaktır.

Wordpress

WordPress

Wordpress Smtp AyarlarıWordPress default olarak bu seçeneği sunmuyor ama bir çok ücretsiz eklenti bulunmaktadır.Güvenilir görünen “WP Mail SMTP” adlı eklentiyi indirip kullanabilirsiniz.

Php 5.6.x çalıştıran makinalarda şu eklentiyi kullanabilirsiniz.

Eklentiyi kurduktan sonra “Ayarlar > Email” kısmından mail tercihlerinizi belirleyeceğiniz arayüze ulaşarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

OpenCart

OpenCart Smtp Ayarları

OpenCart Smtp AyarlarıOpenCart default olarak smtp kullanmak için bir alan oluşturmuş.Smtp desteğini aktif etmek için bu alanı kullanmak yeterlidir.

“System > Settings > Mail” kısmından smtp mail ayarlarınızın yapıldığı arayüze ulaşarak smtp hesabınızla ilgili kısımları doldurabilirsiniz.

Whmcs

Whmcs Smtp Ayarları

Whmcs Smtp AyarlarıWhmcs default olarak smtp kullanmak için bir alan sunuyor.Smtp desteğini aktif etmek için bu alanı kullanmak yeterlidir.

“Setup > General Settings > Mail” kısmından mail ayarlarının yapıldığı arayüze ulaşarak smtp hesabınızla ilgili alanları doldurabilirsiniz.

Yorum yapın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir