Bu internet sitesinde yer alan tüm bilgiler web hosting hizmetleri konusunda @aktifbilisim personeli, müşterileri ve uğrayan Google gezginlerine yararlı olmak amacıyla hazırlanmıştır.Sunucu veya websiteniz burada anlatıldığı şekilde işlemiyor olabilir.Lütfen olası sorunlar yaşamamak için destek sistemimizden bilgi alınız.

Resim Sıkıştırma ve Kod Küçültme

Oluşturduğunuz CSS ve JavaScript dosyalarını yorumlardan, gereksiz satırlardan ve boşluklardan arındırmak, hatta aynı işi yapan daha kısa kodlar üretmek için çeşitli araçlar mevcut.

optimize-resim-css-jsBu araçların online çalışan türlerine internette rastlamak pek mümkün.Bunları Css ve Js Compressor, Minify ve Optimizer olarak aratabilirsiniz.

Bir css yada javascript dosyası içindeki kodları yorum ve boşluklardan arındırarak, KB cinsinden sunucudan indirilen veriden tasarruf edilmesine ve tarayıcıların bunları daha hızlı işlemesine olanak sağlıyor.

Bu tür uygulamalarla dosyaları küçültüp, hatta aynı türden dosyaları birleştirerek HTTP istekleri ve trafik tarafından tasarruf ederek sitenize ulaşan sorguların daha kısa sürede sonuçlanmasını sağlayabilirsiniz.

Resim Sıkıştırma

Resim dosyalarınızı yine aynı şekilde küçülten bir çok servis bulabilirsiniz.Bu servis sitelerine “jpg optimizer” şeklinde aratarak ulaşabilirsiniz.

Jpg ve Png dosyalarını kaliteden ödün vermeden TinyPNG adlı servisi kullanarak optimize edebilirsiniz.

Yorum yapın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir